Pages

4.15.2011

..Tentang Eriem & His Adik..

Assalamualaikum semua...
Lama Ibu x update pasal Eriem..n xpernah pun ibu nak tulis pasal 2nd pregnancy ibu..ehehe...busy plus malas betul nak update blog..xtau kenapa...asyik xjumpa jer 'en mahmood'.. ;p

Ok, pasal adik Eriem...InsyaAllah, klu ikut due, Ibu akan bersalin pada 3rd september 2011...beberapa hari lepas raya..dan klu ikut perancangan, ibu akan bsalin di bumi UK ini..So far, kandungan ibu dah masuk 20weeks or hampir 5bulan..half way to go!! ehehe...pregnant kat sini xsama cam pregnant kat mesia dari segi check up dia...klu kat mesia, asyik2 check up, asyik2 check up..n dapat asic folic laa..dapat obimin laa...tp kat sini xdiberi apa2 ubat pun..ibu beria nak obimin, sbb bp ibu rendah, tp xdapat...huhuhu....Ok, so far, check up y ibu telah buat pada:

08/02/2011 (Mary Potter Health Centre):
Ni first time jumpa midwife..buat buku record..n buat urine test, blood test...tu je kot...ooh kasi details pasal 1st pregnancy history...

25/02/2011 (Queens Medical Centre):
Buat 1st scan..
gambar kureng jelas sbb ibu malas nak guna scanner..ibu amik camera, n snap jer..ehehe...scan kali ni just nak confirmkan pregnancy n check kot2 ada problem ke..or twin ke...ehehe...klu tgk gmbr pun dah tau kan...dlm perut ibu ni hanya ada single live fetus jer..ehehe....

06/04/2011 (Mary Potter Health Centre):
Ermmmm apa ek y midwife tu buat...buat urine test..amik bp ibu...pastu check baby heartbeat..guna baby heartbeat monitor..Eriem cakap "baby can talk...baby said ta..ta..ta..(dia tiru bunyi heartbeat tu)" ahaha...

ermm tu je so far...next check up dgn midwife pada 08/06/2011..dua bulan lg..ehehe...n ibu waiting for 2nd scan...kat sini max 3 scan jer...xcam mesia..silap2 setiap kali check up bleh scan..setakat ni lom tau lg jantina baby...boy ke girl ke, Ibu terima jer...doa agar baby sihat alhamdulillah....oh ya, Marry Potter Health Centre tu cam klinik kesihatan kat mesia..n Queens Medical Centre tu hospital tempat ibu dijangka bersalin....

--------------------------------------------------------------------------------------

Ok, pasal si Abang baby ni plak....eriem xkasi kami panggil dia along...sbb ada family y kitorg rapat kat sini dah di panggil along...so eriem cakap "along is kak alya's brother"..ahaha...so, dia suruh panggil dia ABANG...abang Eriem pun xboleh..kena panggil abg jer..ehehe

Eriem dah tau ada baby dlm perut ibu..masa awal2 ibu pregnant dulu, masa ayah pi amik eriem kat nursery, tetiba teacher eriem tanya ayah, betul ke ibu pregnant? teacher eriem cakap eriem keeps saying that mummy's got baby in her tummy...ahaha...xleh simpan rahsia laa anak ibu ni...mmg chatter box!!

Eriem selalu gak skrg ni pretending (Eriem mmg suka main pretend2 ni..semua benda nak pretending) dia amik baby dr perut ibu n buat dodoi2 atas tangan dia...bagi susu...n bila dah penat, kasi balik kat ibu suh letak dlm perut...ahaha...senang nyer klu baby bleh kuar masuk dr perut ibu kan...

Eriem skrg sgt suka main games...games kat laptop, Wii, PS3, semua laa eriem konker...huhuhu...

Eriem is ibu's bestfriend ;p kalau kat umah, mana2 ibu pegi, mesti ada bodyguard..y paling xtahan, bila eriem cakap "Ibu, can i help u cook?"...jwb no, mesti ada y bising kat dapur tu...tp klu jwb yes, lambat ler kije ibu jadi nyer...bila ibu bebel kat ayah pasal ni, ayah cakap "ibu, org lain bebel2 nak suruh anak tolong kat dapur..ibu plak bising2 anak nak tolong kat dapur"...huhuhu ye laa ayah, klu anak tu dah besar panjang, mmg laa seronok klu nak tolong kat dapur ni...tp ni budak 3tahun...huhuhu...oh ya, satu lg "hobby" eriem skrg...balik sekolah je ajak ibu buat cake! selagi xlayan, selagi tu laa duk tanya bila nak buat cake..ibu rasa masa ibu pregnantkan eriem, xde nye masak2 ni..asyik makan luar jer...camana eriem bleh jadi rajin masak ni ek...mana kenan nya pun xtau..ahaha

ok lah, xlarat dah...nnt ibu update apa y patut lg ek...bila?? ooo cam biasa laa..bila ibu jumpa en mahmood...ahahha

0 comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails
 

Great Morning ©  Copyright by JOURNAL of LIFE | Template by Blogger Templates | Blog Trick at Blog-HowToTricks