Pages

12.24.2009

Misya & Nadirah's Birthday Party

Pada 20/12/09, kami dijemput tuk celebrating Misya & Nadirah's birthday, bertempat di jubilee campus, univ of nottingham...ehehe best2..ibu xyah masak...kihkih....so, lps asar (asar kul 1 ptg ok..) kami pun bsiap2 tuk ke party tersebut....

yeaa..eriem dah ready...eriem jadik 'mat pejabat' hari ni.. mat pejabat seluar senget..ahahaha..ibu xperasan...
-Eriem...dgn hobi tkini..main game kat phone ayah (tp dah declare eriem's phone ;p)-

OK...we are ready....sblom btolak, amik gmbr depan rumah dulu....

-anak ayah..sama x?? ;p -

-anak ibu-

antara y hadir kat party ni...xde byk gambar sgt..coz ibu n ayah mmg rajin jdik model jer...kihkih

-antara kaum hawa yang hadir...birthday girls in pink!! dan majlis ni gak sempena farewell tok (paling kanan) akan balik mesia....huhuhu...rindu tok!! -

-Eriem n his 'bestfriends' ;p -

-eriem dan papadom nyer...ahaha...aunty fida, budak ni laa y perabihkan papadom aunty!! -

-Eriem, kak alya, aunty tim dan baby nuha..baby mata bolat y tomeeeiii...-

tgh duk syok2 makan, snow urun dgn lebat nyer....yuuuhhuuuu....

video

So apa lg...pi main snow laa....ehehe..


video

skrg ni dah Christmas holiday...yeeaaa...sonok nyer....kita bholiday dan bboxing day...shopping...shopping..shop till u drop!! kihkih
Read more "Misya & Nadirah's Birthday Party..."

12.19.2009

Snowing!!

19/12/09..snow turun di bumi Nottingham....masa snow mula2 turun, ibu xsedar sbb duk dlm rumah...kebetulan aunty tim dan auncle zainal dtg rumah tuk amik ibu dan eriem ke rumah mereka..masa ni ayah xde kat rumah coz ayah ke Perbincangan Ilmiah (aktiviti kaum adam kat sini)...kuar jer dr rumah, tgk2 snow tgh turun..apa lg, bgambar laa dulu...ehehe...



itu jer..daaa... Read more "Snowing!!..."

12.17.2009

1431 H

SELAMAT TAHUN BARU
1431 H

Doa Akhir Tahun dibaca 3 kali pada akhir waktu Asar atau sebelum masuk waktu Maghrib pada akhir bulan Zulhijjah.

Sesiapa yang membaca doa ini, Syaitan berkata
“Kesusahan bagiku dan sia-sia lah pekerjaanku menggoda anak Adam pada setahun ini dan Allah binasakan aku satu saat jua. Dengan sebab membaca doa ini, Allah ampunkan dosanya setahun”

------------------------------------------------------------------------------------------------
Doa Akhir Tahun

Maksudnya:

Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang.

Semoga Allah cucurkan Rahmat dan sejahtera atas junjungan kami Nabi Muhammad SAW serta keluarga dan sahabat-sahabat baginda sekalian.

Ya Allah wahai Tuhanku, perkara-perkara yang telah aku lakukan daripada perbuatan-perbuatan yang Engkau larang dalam tahun ini maka aku belum bertaubat daripadanya padahal Engkau tidak meredhainya dan Engkau tidak melupakannya (Tuhan yang tidak bersifat lupa) dan Engkau berlembut tidak mengazabku malah memberi peluang supaya aku bertaubat selepas aku melakukan maksiat itu. Maka aku memohon keampunanMu.

Ya Allah, ampunilah aku dan mana-mana perbuatan yang telah aku lakukan sepanjang tahun ini yang Engkau redhai dan yang telah Engkau janjikan pahalanya. Maka aku mohon diperkenankan perbuatan (amal bakti) yang telah aku lakukan itu dan Engkau tidak menghampakan harapanku. Ya Allah yang Maha Pemurah .

Semoga Allah cucurkan Rahmat dan sejahtera atas junjungan kami Nabi Muhammad SAW serta keluarga dan sahabat-sahabat baginda sekalian.

------------------------------------------------------------------------------------------------

Doa Awal Tahun dibaca 3 kali selepas maghrib pada malam satu Muharram. Sesiapa yang membaca doa ini, Syaitan berkata

“Telah amanlah anak Adam ini daripada godaan pada tahun ini kerana Allah telah mewakilkan
dua Malaikat memeliharanya daripada fitnah Syaitan”.


------------------------------------------------------------------------------------------------
Doa Awal Tahun


Maksudnya:

Allah SWT berselawat ke atas penghulu kami Muhammad SAW, ahli keluarga dan sahabat-sahabat baginda dan kesejahteraan ke atas mereka.

Wahai Tuhan, Engkaulah yang kekal abadi, yang qadim. yang awal dan ke atas kelebihanMu yang besar dan kemurahanMu yang melimpah dan ini adalah tahun baru yang telah muncul di hadapan kami. Kami memohon pemeliharaan dariMu di sepanjang tahun ini dari syaitan dan pembantu-pembantunya dan tentera-tenteranya dan juga pertolongan terhadap diri yang diperintahkan melakukan kejahatan dan usaha yang mendekatkanku kepadaMu Wahai Tuhan Yang Maha Agung dan Maha Mulia.


Wahai Tuhan Yang Maha pengasih dari mereka yang mengasihi dan Allah berselawat ke atas penghulu kami Muhammad. Nabi yang ummi dan ke atas ahli keluarga dan sahabat-sahabatnya dan kesejahteraan ke atas mereka.

-----------------------------------------------------------------------------------------------

Sumber : Blog Ummiku Sayang...Thanks Mar..

apakah azam tahun baru?? errmmm kena muhasabah diri, azam tahun lepas dah tercapai ke belum?? apa-apa pun, semoga keimanan kita pd Allah semakin bertambah pd tahun ini....semoga anak ibu sihat dr segala penyakit dan membesar dengan cemerlang...dan Allah permudahkan perjalanan ibu, ayah dan sahabat2 semua...ameen...


Read more "1431 H..."

12.15.2009

Brrrrrr....sejukkk nyer....

Sejukkk....serius sgt2 sejuk skrg ni...yes, mmg winter...tp rs nyer tahun lps punya winter, xde laa sesejuk ini...bila sejuk, semua kerja cam malas nak buat..ehehe alasan...duvet menjadi teman setiaku skrg ni..hahaha..best nyer leh duk dlm duvet xkuar2 kan, xyah g skul..ermmmm berangan!

tahun lps, snow turun slepas january...tp tahun ni, ptangahan december dah forecasting snow...org2 putih ni beriya mengharapkan white christmas..hahaha xtau laa dapat ke x..mmg susah benar2 kat nottingham ni nak dapat white christmas!!!

tgk laa forecasting tuk 10 hari area nottingham ni....yeaaa ada snow!! klu ikut kan forecasting, petang ni pun ada light snow...ahaha...beriya nak main snow...tp y xbest nyer snow ni, jalan licin...nak jalan kena hati2 takut tgelincir..n keta lg laa..bahaya licin tu....

tp klu xsnow pun, sejuk tu mmg akan ada...suhu mmg 5 ke bwh laa...sejukkkk....


bila sejuk mcam ni, teringat betapa indah nyer 'panas' kat mesia..ahahaha....klu kat mesia, masuk keta, cepat2 bukak aircond..klu boleh sekuat2 nyer...tp kat sini, masuk keta, menggigil..ehehe.... Read more "Brrrrrr....sejukkk nyer......."

11.25.2009

Jom KFC!!

Yeehhaaa...dapat gak makan KFC kat bumi UK ni...ehehe..dulu merasa KFC halal kat paris jer, now kat UK dah byk dibuka KFC halal....so, ahad lepas, kitorg ke KFC di derby..lebih kurang setengah jam dr rumah..xtually masa tu kuar tuk shopping2 brg2 dapur, perut dah kenyang sbelum shopping...tp sbb nak merasa, pegi laa gak...nasib baik pegi masa xlapar, so, xde lah beli KFC smpi xhingat dunia...

Ibu xteruja sgt dgn KFC kat sini sbb ibu ni 'kipas susah mati' hot and spicy..not the original recipe k!! n makan KFC dgn sos cili yang byk2..uuiissshh meleleh..ehehe..tp kat sini hot n spicy xde, then sos y ada pun sos tomato jer laa...huhuhu....tp ibu bleh layan zinger burger laa sbb pedas....

Then lepas makan, ayah cakap..."sedap lg MUNCH MUNCH"..hahaha munch munch tu adalah kedai y jual ayam n burger cam KFC ni laa, tp pakistani punya...sejengkal dr rumah kitorg..kahkah..mungkin sbb mulut ayah dah biasa sgt dgn munch2 tu kot...xde lauk jer beli munch2...ibu malas masak jer beli munch2..ahaha

k lah, layan gmbr eriem and "my yayah*" kat KFC...

-Eriem n Ayah-

-Eriem n KFC nyer-

-Sedap nyer..yumyum-

*my yayah..panggilan eriem kat ayah skrg ni..dia slalu pegi peluk ayah n cakap my yayah n buat gedik2 nak kasi ibu jeles gitu.. ;p Read more "Jom KFC!!..."

11.20.2009

Congratulation Abg Amir!

Tahniah...tahniah..tahniah dari eriem untuk abg amir!!

Congratz to Mohamad Amir Kashfillah Mohamad coz dapat 5A dalam UPSR baru-baru ni...I'm so proud of you...congratz to mak long and ayah long too....

abg amir nak g sekolah mana lepas ni???

..with luv..Eriem...

-me with my cousins...abg amir y pakai baju biru tu...-
Read more "Congratulation Abg Amir!..."

Batik oh Batik !

School Holiday Promotions

Sempena cuti sekolah ni, ibu nak tolong promosi skit bagi pihak family ibu...kepada kawan-kawan yang ada plan nak ke terengganu tuk balik kampung ke, tuk bcuti ker, bleh laa singgah ke STR Batik untuk mendapatkan koleksi terbaru batik sutera....

Showroom STR ada di pasar kedai payang..tetapi lagi selesa jika korng ke 'HQ' dia di Kampung Kuala Ibai..berhadapan dgn masjid terapung kuala terengganu...

Sebut jer nama ERIEM SHAKIEMI , InsyaAllah akan dapat special price!! ;p (sebut nama eriem tau, bukan rukaida coz makcik2 & pakcik2 eriem teruja skit dgr nama eriem compare to nama rukaida..kihkih ;p)


STR Batik Sdn Bhd is one of the successful batik entrepreneurs in Terengganu. The STR name is stands for Syarikat Tenaga Rakyat. The company was first formed in 1978 by Wan Abdullah Bin Mohd. but now is fully managed by his daughter Pn. Wan Ruzima Binti Wan Abdullah.

After 30 years in the industry, the company has now become one of the main fabric material suppliers in the country as well as producing various types of batik productions for the local and international market such as men’s shirts, ties, ladies blouses, baju kurung, sarong, songket, caftan, scarves, various of souvenirs, handicrafts and many more.

The main premise is at Kuala Terengganu, located at Kuala Ibai. The showroom and sales outlet is located at Pasar Besar Kedai Payang. The showroom showcasing beautiful, bright coloured silk cloth, brocade, crepe, satin, fuji and cotton sold at reasonable prices. We also have a batik production factory located at Chendering. .

With a strong force with almost 200 employees, STR Batik continues to render services with utmost professionalism to ensure customer satisfaction that is above status be it for our corporate customers or individual customers. We are committed to give our very best to meet the needs of our valued customers.

Read more "Batik oh Batik !..."

11.18.2009

:: CAMPING ::

our first camping..

Beechwood Park , Derby ~ 22 -24 May 2009

Geng camping : Abg Nazri/Kak Yati, Abg man/Kak Zana, Kak Haty/Abg Adzhar, Zul/ Farah, Wan Hazli/Zehan, Nazrul/Nadira
dan Zul/Wan...

Sama2 dirikan khemah...
taadaaa...our khemah dah siap!! thnx semua...
Eriem in the tent..duk nangis coz nak camera ibu pegang...

Aktiviti2 para bapa....
-rajin tu abg man..siap bersihkan kereta lg!! -

-golfer y kepingin coz xdpt mai golf that weekend ;p-

anak2 yang paling seronok...mcm2 diorg main..macam2 aktiviti diorg buat...



-ni bdak y main ke, mak budak y main?? confusee...ehehe..teka sapa kah itu?? -

masak ramai2..seronok....

jalan2 ke derby stadium!!

bgambar kenangan beramai2...sebelum balik...

to organizer, tahun depan jangan lupa ajak kami lg!!! thnxxx... Read more ":: CAMPING ::..."
Related Posts with Thumbnails
 

Great Morning ©  Copyright by JOURNAL of LIFE | Template by Blogger Templates | Blog Trick at Blog-HowToTricks