Pages

12.24.2009

Misya & Nadirah's Birthday Party

Pada 20/12/09, kami dijemput tuk celebrating Misya & Nadirah's birthday, bertempat di jubilee campus, univ of nottingham...ehehe best2..ibu xyah masak...kihkih....so, lps asar (asar kul 1 ptg ok..) kami pun bsiap2 tuk ke party tersebut....

yeaa..eriem dah ready...eriem jadik 'mat pejabat' hari ni.. mat pejabat seluar senget..ahahaha..ibu xperasan...
-Eriem...dgn hobi tkini..main game kat phone ayah (tp dah declare eriem's phone ;p)-

OK...we are ready....sblom btolak, amik gmbr depan rumah dulu....

-anak ayah..sama x?? ;p -

-anak ibu-

antara y hadir kat party ni...xde byk gambar sgt..coz ibu n ayah mmg rajin jdik model jer...kihkih

-antara kaum hawa yang hadir...birthday girls in pink!! dan majlis ni gak sempena farewell tok (paling kanan) akan balik mesia....huhuhu...rindu tok!! -

-Eriem n his 'bestfriends' ;p -

-eriem dan papadom nyer...ahaha...aunty fida, budak ni laa y perabihkan papadom aunty!! -

-Eriem, kak alya, aunty tim dan baby nuha..baby mata bolat y tomeeeiii...-

tgh duk syok2 makan, snow urun dgn lebat nyer....yuuuhhuuuu....



So apa lg...pi main snow laa....ehehe..




skrg ni dah Christmas holiday...yeeaaa...sonok nyer....kita bholiday dan bboxing day...shopping...shopping..shop till u drop!! kihkih
Read more "Misya & Nadirah's Birthday Party..."

12.19.2009

Snowing!!

19/12/09..snow turun di bumi Nottingham....masa snow mula2 turun, ibu xsedar sbb duk dlm rumah...kebetulan aunty tim dan auncle zainal dtg rumah tuk amik ibu dan eriem ke rumah mereka..masa ni ayah xde kat rumah coz ayah ke Perbincangan Ilmiah (aktiviti kaum adam kat sini)...kuar jer dr rumah, tgk2 snow tgh turun..apa lg, bgambar laa dulu...ehehe...



itu jer..daaa... Read more "Snowing!!..."

12.17.2009

1431 H

SELAMAT TAHUN BARU
1431 H

Doa Akhir Tahun dibaca 3 kali pada akhir waktu Asar atau sebelum masuk waktu Maghrib pada akhir bulan Zulhijjah.

Sesiapa yang membaca doa ini, Syaitan berkata
“Kesusahan bagiku dan sia-sia lah pekerjaanku menggoda anak Adam pada setahun ini dan Allah binasakan aku satu saat jua. Dengan sebab membaca doa ini, Allah ampunkan dosanya setahun”

------------------------------------------------------------------------------------------------
Doa Akhir Tahun

Maksudnya:

Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang.

Semoga Allah cucurkan Rahmat dan sejahtera atas junjungan kami Nabi Muhammad SAW serta keluarga dan sahabat-sahabat baginda sekalian.

Ya Allah wahai Tuhanku, perkara-perkara yang telah aku lakukan daripada perbuatan-perbuatan yang Engkau larang dalam tahun ini maka aku belum bertaubat daripadanya padahal Engkau tidak meredhainya dan Engkau tidak melupakannya (Tuhan yang tidak bersifat lupa) dan Engkau berlembut tidak mengazabku malah memberi peluang supaya aku bertaubat selepas aku melakukan maksiat itu. Maka aku memohon keampunanMu.

Ya Allah, ampunilah aku dan mana-mana perbuatan yang telah aku lakukan sepanjang tahun ini yang Engkau redhai dan yang telah Engkau janjikan pahalanya. Maka aku mohon diperkenankan perbuatan (amal bakti) yang telah aku lakukan itu dan Engkau tidak menghampakan harapanku. Ya Allah yang Maha Pemurah .

Semoga Allah cucurkan Rahmat dan sejahtera atas junjungan kami Nabi Muhammad SAW serta keluarga dan sahabat-sahabat baginda sekalian.

------------------------------------------------------------------------------------------------

Doa Awal Tahun dibaca 3 kali selepas maghrib pada malam satu Muharram. Sesiapa yang membaca doa ini, Syaitan berkata

“Telah amanlah anak Adam ini daripada godaan pada tahun ini kerana Allah telah mewakilkan
dua Malaikat memeliharanya daripada fitnah Syaitan”.


------------------------------------------------------------------------------------------------
Doa Awal Tahun


Maksudnya:

Allah SWT berselawat ke atas penghulu kami Muhammad SAW, ahli keluarga dan sahabat-sahabat baginda dan kesejahteraan ke atas mereka.

Wahai Tuhan, Engkaulah yang kekal abadi, yang qadim. yang awal dan ke atas kelebihanMu yang besar dan kemurahanMu yang melimpah dan ini adalah tahun baru yang telah muncul di hadapan kami. Kami memohon pemeliharaan dariMu di sepanjang tahun ini dari syaitan dan pembantu-pembantunya dan tentera-tenteranya dan juga pertolongan terhadap diri yang diperintahkan melakukan kejahatan dan usaha yang mendekatkanku kepadaMu Wahai Tuhan Yang Maha Agung dan Maha Mulia.


Wahai Tuhan Yang Maha pengasih dari mereka yang mengasihi dan Allah berselawat ke atas penghulu kami Muhammad. Nabi yang ummi dan ke atas ahli keluarga dan sahabat-sahabatnya dan kesejahteraan ke atas mereka.

-----------------------------------------------------------------------------------------------

Sumber : Blog Ummiku Sayang...Thanks Mar..

apakah azam tahun baru?? errmmm kena muhasabah diri, azam tahun lepas dah tercapai ke belum?? apa-apa pun, semoga keimanan kita pd Allah semakin bertambah pd tahun ini....semoga anak ibu sihat dr segala penyakit dan membesar dengan cemerlang...dan Allah permudahkan perjalanan ibu, ayah dan sahabat2 semua...ameen...


Read more "1431 H..."

12.15.2009

Brrrrrr....sejukkk nyer....

Sejukkk....serius sgt2 sejuk skrg ni...yes, mmg winter...tp rs nyer tahun lps punya winter, xde laa sesejuk ini...bila sejuk, semua kerja cam malas nak buat..ehehe alasan...duvet menjadi teman setiaku skrg ni..hahaha..best nyer leh duk dlm duvet xkuar2 kan, xyah g skul..ermmmm berangan!

tahun lps, snow turun slepas january...tp tahun ni, ptangahan december dah forecasting snow...org2 putih ni beriya mengharapkan white christmas..hahaha xtau laa dapat ke x..mmg susah benar2 kat nottingham ni nak dapat white christmas!!!

tgk laa forecasting tuk 10 hari area nottingham ni....yeaaa ada snow!! klu ikut kan forecasting, petang ni pun ada light snow...ahaha...beriya nak main snow...tp y xbest nyer snow ni, jalan licin...nak jalan kena hati2 takut tgelincir..n keta lg laa..bahaya licin tu....

tp klu xsnow pun, sejuk tu mmg akan ada...suhu mmg 5 ke bwh laa...sejukkkk....


bila sejuk mcam ni, teringat betapa indah nyer 'panas' kat mesia..ahahaha....klu kat mesia, masuk keta, cepat2 bukak aircond..klu boleh sekuat2 nyer...tp kat sini, masuk keta, menggigil..ehehe.... Read more "Brrrrrr....sejukkk nyer......."
Related Posts with Thumbnails
 

Great Morning ©  Copyright by JOURNAL of LIFE | Template by Blogger Templates | Blog Trick at Blog-HowToTricks