Pages

11.25.2009

Jom KFC!!

Yeehhaaa...dapat gak makan KFC kat bumi UK ni...ehehe..dulu merasa KFC halal kat paris jer, now kat UK dah byk dibuka KFC halal....so, ahad lepas, kitorg ke KFC di derby..lebih kurang setengah jam dr rumah..xtually masa tu kuar tuk shopping2 brg2 dapur, perut dah kenyang sbelum shopping...tp sbb nak merasa, pegi laa gak...nasib baik pegi masa xlapar, so, xde lah beli KFC smpi xhingat dunia...

Ibu xteruja sgt dgn KFC kat sini sbb ibu ni 'kipas susah mati' hot and spicy..not the original recipe k!! n makan KFC dgn sos cili yang byk2..uuiissshh meleleh..ehehe..tp kat sini hot n spicy xde, then sos y ada pun sos tomato jer laa...huhuhu....tp ibu bleh layan zinger burger laa sbb pedas....

Then lepas makan, ayah cakap..."sedap lg MUNCH MUNCH"..hahaha munch munch tu adalah kedai y jual ayam n burger cam KFC ni laa, tp pakistani punya...sejengkal dr rumah kitorg..kahkah..mungkin sbb mulut ayah dah biasa sgt dgn munch2 tu kot...xde lauk jer beli munch2...ibu malas masak jer beli munch2..ahaha

k lah, layan gmbr eriem and "my yayah*" kat KFC...

-Eriem n Ayah-

-Eriem n KFC nyer-

-Sedap nyer..yumyum-

*my yayah..panggilan eriem kat ayah skrg ni..dia slalu pegi peluk ayah n cakap my yayah n buat gedik2 nak kasi ibu jeles gitu.. ;p Read more "Jom KFC!!..."

11.20.2009

Congratulation Abg Amir!

Tahniah...tahniah..tahniah dari eriem untuk abg amir!!

Congratz to Mohamad Amir Kashfillah Mohamad coz dapat 5A dalam UPSR baru-baru ni...I'm so proud of you...congratz to mak long and ayah long too....

abg amir nak g sekolah mana lepas ni???

..with luv..Eriem...

-me with my cousins...abg amir y pakai baju biru tu...-
Read more "Congratulation Abg Amir!..."

Batik oh Batik !

School Holiday Promotions

Sempena cuti sekolah ni, ibu nak tolong promosi skit bagi pihak family ibu...kepada kawan-kawan yang ada plan nak ke terengganu tuk balik kampung ke, tuk bcuti ker, bleh laa singgah ke STR Batik untuk mendapatkan koleksi terbaru batik sutera....

Showroom STR ada di pasar kedai payang..tetapi lagi selesa jika korng ke 'HQ' dia di Kampung Kuala Ibai..berhadapan dgn masjid terapung kuala terengganu...

Sebut jer nama ERIEM SHAKIEMI , InsyaAllah akan dapat special price!! ;p (sebut nama eriem tau, bukan rukaida coz makcik2 & pakcik2 eriem teruja skit dgr nama eriem compare to nama rukaida..kihkih ;p)


STR Batik Sdn Bhd is one of the successful batik entrepreneurs in Terengganu. The STR name is stands for Syarikat Tenaga Rakyat. The company was first formed in 1978 by Wan Abdullah Bin Mohd. but now is fully managed by his daughter Pn. Wan Ruzima Binti Wan Abdullah.

After 30 years in the industry, the company has now become one of the main fabric material suppliers in the country as well as producing various types of batik productions for the local and international market such as men’s shirts, ties, ladies blouses, baju kurung, sarong, songket, caftan, scarves, various of souvenirs, handicrafts and many more.

The main premise is at Kuala Terengganu, located at Kuala Ibai. The showroom and sales outlet is located at Pasar Besar Kedai Payang. The showroom showcasing beautiful, bright coloured silk cloth, brocade, crepe, satin, fuji and cotton sold at reasonable prices. We also have a batik production factory located at Chendering. .

With a strong force with almost 200 employees, STR Batik continues to render services with utmost professionalism to ensure customer satisfaction that is above status be it for our corporate customers or individual customers. We are committed to give our very best to meet the needs of our valued customers.

Read more "Batik oh Batik !..."

11.18.2009

:: CAMPING ::

our first camping..

Beechwood Park , Derby ~ 22 -24 May 2009

Geng camping : Abg Nazri/Kak Yati, Abg man/Kak Zana, Kak Haty/Abg Adzhar, Zul/ Farah, Wan Hazli/Zehan, Nazrul/Nadira
dan Zul/Wan...

Sama2 dirikan khemah...
taadaaa...our khemah dah siap!! thnx semua...
Eriem in the tent..duk nangis coz nak camera ibu pegang...

Aktiviti2 para bapa....
-rajin tu abg man..siap bersihkan kereta lg!! -

-golfer y kepingin coz xdpt mai golf that weekend ;p-

anak2 yang paling seronok...mcm2 diorg main..macam2 aktiviti diorg buat...



-ni bdak y main ke, mak budak y main?? confusee...ehehe..teka sapa kah itu?? -

masak ramai2..seronok....

jalan2 ke derby stadium!!

bgambar kenangan beramai2...sebelum balik...

to organizer, tahun depan jangan lupa ajak kami lg!!! thnxxx... Read more ":: CAMPING ::..."

11.13.2009

HAPPY BIRTHDAY UWAN!!!

selamat hari lahir...selamat hari lahir...selamat hari lahir uwannn....selamat hari lahir....

today is my uwan birthday!! semoga uwan dipanjangkan umur, di murahkan rezeki...dan hidup dalam keberkatan Illahi...we all love you!!!

-me and my uwan-

-me, uwan and oyang...thnx oyang lahirkan uwan..sbb ada uwan, eriem ada di dunia ni...thnx oyang..n thnx uwan!! -

-4 generasi...moyang, uwan, cucu dan cicit...(cucu tukang amik gambar laa..ehehe)-

-hehe..eriem xdapat laa nak kasi uwan birthday cake kali ni.bila eriem dah balik mesia, nnt kita celebrate sesama yer....so eriem letak jer gambar masa eriem celebrate birthday kat umah wan y lepas... ;p -
Read more "HAPPY BIRTHDAY UWAN!!!..."

:: Pick Your Own ::

backdated entry (12/07/2009)... fruit picking!!

tahun lepas kami xmerasa utk fruit picking..xsempat nak pegi...so tahun ni, kami plan ramai2 tuk ke PYO... kami ke Court Farm & Leisure, Tillington, Herefordshire ...walaupun jauh skit drpd nottingham, iaitu lebih kurang 2jam bjalanan..tp mmg bbaloi...boleh katakan semua buah n sayur ada kat cni....

Awal2 pagi, kami konvoi ke area hereford nih..n sampai2 jer, terus nak pick...time kami pegi, cherries mmg tgh byk masak!!!so, jom PYO!!!

naik 'bus' tuk ke tempat picking..sbb farm ni besaarr sgt..xlarat nak jalan....
tempat serbuan pertama...cherries!!! ni dia ladang cherry y besar...


jom kita naik ke atas sikit..aaahhhh ni dia buah cherry yer....MANISSSS sgt2....

ayah tengah duk kumpul cherries dlm "bag" nyer...y masuk mulut, jgn cakap laa..smpi kenyang!!
Eriem pun nak pick gak...amik y bawah2 jer...YES, I GOT IT!!!
ni laaa hasil nyer...cukup laa buat cherry smoothie tuk eriem sorg..ehehee
menikmati cherry...manis...lps satu, satu eriem mintak dgn ibu nak makan....
ni plak pokok apple...apple lom masak lg time nih....


the happy faces!!

ni buah apa yer..kak zana cakap, klu merah kita panggil redberry, klu hitam, blackberry, klu hijau greenberry...muaahahaha
buah ni masam ckit..tp sedap gak...
so now, jom kita ke strawberries!!!

Eriem bsungguh2 nak petik strawberry tu...
sbb eriem ikut ayahh....like father like son..

ni laa hasil tuk di bawa pulang...xbyk, sbb xramai pun nak makan...
alamak, y sayur nyer lupa nak amik gambar daaa.. Read more ":: Pick Your Own ::..."
Related Posts with Thumbnails
 

Great Morning ©  Copyright by JOURNAL of LIFE | Template by Blogger Templates | Blog Trick at Blog-HowToTricks