Pages

4.22.2009

Day 1: Carsington Water & Cala Gran

10/04/09

Sempena Easter Breaks y lepas, Eriem & family join kawan2 kat sini cuti2 UK..Destinasi utama kali ini ialah Blackpool..perjalanan dari Nottingham ke Blackpool memakan masa dalam 3 jam..dalam perjalanan ke Blackpool, kami singgah di Carsington water dekat Peak District..


Cuti2 UK kali ini disertai juga oleh 5 family lain iaitu family AbgZainal-K.Tim, family AbgAdzha-K.Haty, family AbgNasrul-K.Dira, family AbgAzman-K.Zana, dan juga family AbgNizam-K.Ina...waahh ramai tu..meriah...kami berkumpul pd awal pg dan konvoi beramai2...

-OK, fasten your seat belt!! I'm ready -

- Here we go!!! hahaha.. selamat ke nih?? -
Selepas bertolak, kami singgah sekejap di ASDA untuk membeli bekalan susu Eriem..so sampai lambat sikit laa kat carsington water..semua org dah sampai...

-"Thomas & friends" menyapa kawan2 yang lain-

-My cute boy yang baru baik chicken pox...parut2 penuh kat muka..-

-Ni Kak Alya Maisarah dan Kak Alya Nurqistina..kakak2 angkat Eriem..ermm teringat kat Kak Alya Najihah di terengganu..hehehe-

Video aksi2 Eriem bermain dgn kawan2..seronok betul dia bila dapat jumpa kawan2....

video

video

-semua kaum hawa yang menyertai cuti2 uk kali ni..opps ada dua org kaum adam hehe..Eriem & Daniyal -


-Permandangan di sekitar Carsington water-

Selepas makan tengahari, kami bertolak ke Blackpool...Di blackpool, kami menyewa caravan di Cala Gran Park, Haven Holiday..dalam caravan ni ada 3 bilik..so 1 caravan, kami kongsi 3 family...ni gambar dapur dan ruang depan dia..besarnya boleh tahan gak...cuma lupa nak snap gambar bilik tido....


-Eriem, kak alya & abg aliff duk tgk peta Cala Gran Park..nak mandi pool..eriem faham ke tu?? - Read more "Day 1: Carsington Water & Cala Gran..."

4.14.2009

Chicken Pox !!

Pada 02/04/09, khamis yang lepas, sampai jer ibu kat rumah dari skul, ayah cakap badan eriem naik bijik2 merah..ingatkan allergic apa2..bila ibu tgk betul2, konpem laa chicken pox!!

Jumaat keesokkan nya, Ibu xpegi skul sbb Eriem duk merengek2 jer..sbb bdn dia panas n maybe eriem xselesa gatal2...Ibu call Marry Potter (kira cam klinik kerajaan kat malaysia laa), dia cakap xde treatment tuk chicken pox..so, xboleh nak buat appointment jumpa doc..nurse tu nasihat suh beli lotion jer kat farmas tuk kurangkan gatal2..huhuh

-Ni laa dia budak yang merengek2..xsihat.. -

-Ibu amik camera, terus dia control macho!! hahaha -

-merah2 dibadan eriem..bijik2 besar byk naik dikepala dan muka..-

-Sakit2 pun, nak senyum gak bila bergambar...bagus anak ibu!! -

-bijik kecik2 di badan..banyak jugak laa...-

-haaa ni dia, dah macam opera cina dikerjakan oleh ayah..-

-Ayah yang jaga Eriem masa Eriem tak sihat..Thanks ayah-
Read more "Chicken Pox !!..."

4.13.2009

Happy Birthday to Ibu!!

hehehe...xtually, birthday ibu pd 31/03 y lepas..dah lama nak update n3 nih, tp xsempat..sibuk memanjang...terima kasih banyak2 atas ucapan dan doa dr family dan kawan2 semua..terutama sekali pd yayah eriem y tersayang...

masa birthday ibu, ayah plan nak ajak ibu dan eriem makan kat luar pd malamnya..tp program diubah kepada makan kat rumah, tp ibu xyah buat apa2..segala persediaan disediakan oleh ayah...ayah xkasi ibu masuk dapur..yahuuu!!! ayah dapat balik kije awal, supervisor kasi balik awal tuk celebrate birthday wife dgn syarat jgn xdatang kije pg esok..muahahaa...dan tuk memeriahkan lg makan2 nih, kami jemput sama kak cikinur tuk celebrate bersama sbb birthday kak cik pd 30/03..awal sehari jer dr ibu...

taadaaa....ni lah hasil kije ayah eriem...saaaayaang ayah...

-Hidangan yang menyelerakan-

-starter yang manis tp menarik-

-fish, chickens and lambs-

-Nasi beriyani dan lauk-

-2 org birthday girls nak try makanan-

Nasi beriyani adalah recipe dr royal sweet dan mango lassi n lauk pauk dr recipe ahmed!! ok lah, walaupun bukan recipe ayah..hehehe..tp Ibu seronok sgt...terima kasih ayah...masa makan pun, eriem xkacau sbb duk main dgn fawwaz..

Apa hadiah ayah kasi ibu??hehehe...ibu demand camera sbb camera ibu dah rosak..ibu ada aim satu camera nih, tp xde laa cakap kat ayah nak camera apa2..bila eriem kasi hadiah kat ibu, tgk2, ayah kasi camera Samsung NV100HD, camera y ibu suka tu...sukaaaa nyeeerr...siap tanya ayah, mana ayah tau ibu nak camera nih??hahahaha...jawapan nya, sehati sejiwa..hehehe...thanks again my darling!!
Read more "Happy Birthday to Ibu!!..."
Related Posts with Thumbnails
 

Great Morning ©  Copyright by JOURNAL of LIFE | Template by Blogger Templates | Blog Trick at Blog-HowToTricks