Pages

3.29.2009

:: GOODBYE WINTER ::



- Tata winter.. see you again in October!! -

AND....

- Welcome summer!! -

Hari ini bermula nya British summer time untuk tahun ini..tahun 2009..Hopefully, summer tahun ni menjadi..rindu kat cahaya matahari dan bunga2 yang cantik berwarna warni!!cuma y xtahan masa summer adalah waktu solatnya..bayangkan nak tunggu untuk isyak pukul 11mlm dan nak bangun subuh pukul 2.30pg..ish ish..dugaan betul..hehehe

Oh ya, bila dah bermula nya summer time ni, bermakna sekarang ni beza waktu antara malaysia dan UK adalah 7jam...
Read more ":: GOODBYE WINTER ::..."

3.24.2009

Dugaan Allah..`

Masa jumaat malam yang lepas (13/3/09), Allah telah menduga kami..xtually, apa y terjadi pd kami ialah kereta kami "dicium dgn rakusnya di bahagian bontot di depan rumah"..hehehe..pd mlm tu dalam pukul 12.30 malam, ibu dan ayah belum tdo lg..tetiba dgr kedebom y amat kuat kat depan rumah..tgk2, ada kereta tbabas dan langgar kereta kami..dan kereta tu terus lari..malangnya, kerana keadaan gelap,kami xsempat nak baca plat no kereta tersebut...

mmg kat cni ssh nak carik rumah y ada parking lot..klu ada pun, sewa nya mahal sgt2..xtermampu oleh kami...

ni antara gambar2 kereta selepas xciden tersebut...klu tgk mmg nmpk mcm xteruk sgt..tp sbb bonet xleh nk tutup, so kena ketuk jugak laa..abis gak sebulan gaji ayah..heehe..boleh beli keta second lain kat cni..tp sbb fikirkan kereta ni alhamdulillah, so far xde masalah apa2, kami decide baiki jer laa...
Add Image




Tp jika difikirkan, dugaan Allah ni amatlah kecil bbanding dugaan y di alami oleh kawan2 kami di nottingham ini...

Untuk kak yati, semoga akak cepat sembuh dan rawatan chemo berjalan seperti yang dirancang dan berjaya menghapus sel2 cancer tersebut...
(Blog kak yati berkongsi pengalaman untuk dikongsi bersama kawan-kawan)
Buat baby Daniyal dan kak ina sekeluarga, saya doakan semoga semuanya dipermudahkan Allah. (cerita baby daniyal yang comel ada di sini)
Buat kak tim, saya pasti akak kuat dan tabah hadapi ujian Allah ini..semoga akak selamat kembali ke bumi nottingham..
Buat kak nizar, semoga akak cepat sembuh dan operation y dirancang berjalan lancar dan semuanya selamat..
dan untuk semua, semoga hidup kita mendapat keberkatan Illahi... Read more "Dugaan Allah..`..."

3.22.2009

:: HAPPY MOTHER'S DAY ::

Mother's Day is here again and its time to show our love and gratitude to that special woman in our lives. Mother's Day is celebrated to honor all mothers and express thankfulness for the hardships they bear in bringing us up. Different countries celebrate Mother's Day on different dates. Although the day and the date of Mothers day celebration differ across the world, the spirit and enthusiasm is the same. All over the world, people love to celebrate Mothers Day with their mothers and shower love on them.

Most countries including Malaysia celebrate the special occasion of Mother's Day on the second Sunday in the month of May...But In England, Mother's Day 2009 is on March 22, the fourth Sunday in the month of March...
- HAPPY MOTHER'S DAY -


Terima kasih Mak dan Mama..Jasa mu xterbalas oleh kami..peluk cium dari kami di nottingham...

"We only have One Mom, One Mommy, One Mother in this World, One life. Don't wait for the Tomorrow's to tell Mom, you love her"
Read more ":: HAPPY MOTHER'S DAY ::..."

3.19.2009

:: FUTURE TIGER WOODS ::

A photo is worth a thousand words....

-@ golf driving range..teman ayah -

Read more ":: FUTURE TIGER WOODS ::..."

3.17.2009

:: RED NOSE DAY ::

Hari jumaat y lps, school eriem celebrate the red nose day...red nose day ni merupakan aktiviti for charity yang mana diorg kumpul duit untuk bantu y susah..terutama di africa...tu jer kot y ibu faham..hahaha..klu nak faham lebih lanjut, click pd logo di atas...

Masa celebrate red nose day, teacher eriem buatkan face painting...eriem jadi 'tiger'....

-red nose or black nose?? -

Read more ":: RED NOSE DAY ::..."

3.05.2009

All England, Class and Supervisors..

Hi..lama gak ibu x update blog ni..xde bahan nak masukkan..hari ni saje je nak cerita kisah ibu hari ni...

Hari ni ayah pegi ke Birmingham nak jadi penyokong Malaysia tercinta dalam Badminton All England. Ayah nak pegi tgk tahun ni sbb dengar2 All England tahun ni adalah tahun terakhir buat kat National Indoor Arena, Birmingham..Next yera nak start buat kat London...disebabkan nottingham ke birmingham xjauh sgt, dalam sejam perjalanan dgn kereta, so ayah n the geng (mcm upin ipin tu) pakay ramai2 nak pegi hari ni...ibu xnak ikut sbb malas laa nak bawa eriem tgk badminton..bukan eriem faham lg semangat "Malaysia Boleh" pun..buat penat badan jer..

Tp dlm hati ibu tertanya2 kenapa pilih hari khamis?? maklum laa, khamis ni merupakan antara hari y ter'busy' ibu..hehehe petang khamis ibu ada meeting dgn 'atoks' katakan dan pagi plak, ada kelas tutorial tuk satu jam...tp xpe laa kan, lepas berkira2 dgn ayah, kami decide nak antar eriem kat playcentre satu hari full hari ni...bayarn kelas tutorial tuk satu jam dapat dlm £10+preparation time..antar eriem £18 sehari..hehehe bbaloi ke tak??cam xbalik modal jer kan??hahaha

tp ibu puas hati sebab nya:-

  1. Ibu xyah susah2 nak carik org tuk ganti kelas tutorial ibu..kelas klu xdatang, kena carik sape2 y sudi nak handle kelas tu...
  2. Ibu boleh buat kije macam biasa kat school..
  3. dan ayah boleh join kawan2 tgk All England secara live..
  4. dan yang paling penting, ibu xyah batalkan meeting dgn supervisors!!

So, petang td, ibu amik eriem dr school..kesian anak ibu duk lama2 kat playcentre..tp muka eriem ceria aja..mesti best dapat main2 dgn kawan2 kan..ni laa gambar eriem masa duk tunggu bas dgn ibu... lapar, sampai abis biskut ibu eriem makan..hehehe

Read more "All England, Class and Supervisors....."
Related Posts with Thumbnails
 

Great Morning ©  Copyright by JOURNAL of LIFE | Template by Blogger Templates | Blog Trick at Blog-HowToTricks