Pages

2.23.2009

Let's sing with Eriem!!

Khas untuk tatapan family di Malaysia..ni ada beberapa video eriem 'menyanyi'..ni salah satu aktiviti eriem kat rumah..kalau ayah n ibu ada kije nak buat, bukak jer tv tuk dia, InsyaAllah, kusyuk laa dia kat depan tv tu...

- THE GRAND OLD DUKE OF YORK-


-HUMPTY DUMPTY-







-ni plak video eriem pretending cakap telefon..-
2 hari y lps, ibu ckp kat phone, ayah cakap kat phone, Eriem bosan, dia amik phone rumah, n buat2 cakap kat phone jugak..kelakar tul anak ibu ni!!
Sorry yer, kualiti video gelap sgt..camera murah kot..hehehe..semalam ibu nak guna camera, tgk2 xleh bukak..rosak dah camera ibu tu..huhuhu..nak guna camera ayah, beso sgt...ermm kena mintak hadiah dr ayah ni, ayahhh, ibu nak camera boleh??hehehe
Read more "Let's sing with Eriem!!..."

2.20.2009

Aktiviti sabtu Eriem

Hari sabtu..yeehaaa xyah pi skul (ibu laa ni)..so plan nyer nak lepak2 kat rumah...tp bila ada aktiviti senaman berpoco2 dgn kak maziah, dan ayah plak macam biasa, ada badminton, Ibu pun pegi laa poco2 bersama Eriem..memang best kelas kak maizah ni, walaupun kat sini sejuk, dalam satu jam berpoco2 tu, bleh gak laa nak bpeluh...tp kena pakai tebal2 laa..hehehe ..ni ada sekeping gambar ibu sempat amik masa Eriem duk ikut aunty2 bersenam..bagus anak ibu..pandai!!

- Amboi Eriem, mulut pun bersenam gak ke?? kasi lawan sama Ummi fawwaz kat belakang tu -

selesai aktiviti poco2, semetara tunggu ayah abis main badminton, Eriem tengok kakak2 buat latihan tarian..pandai kak alya, kak ngah, kak misya, kak nadira, kak adani dan kak arisya menari...


-Ni laa grup kanak2 malaysian yang selalu buat persembahan kat sini-

Ni ada gambar ibu amik dr Facebook kak ngah, masa diorg tgh buat tarian...


Ni plak gambar eriem pakai tudung ibu...malam sabtu lepas ada perbincangan ilmiah (aktiviti mingguan kaum adam NMC) kat rumah ibu..so, ibu sibuk laa nak masak..masak simple2 jer..eriem plak, pi amik tudung ibu, dan pakai..eh, cantik plak..hahaha..ibu pun pakai kan elook2, then amik gambar...ayah marah sbb kasi anak pakai tudung, takut nnt dia nak pakai selalu..alaa ayah, sekali skala je ek..

-Kalau ibu dapat baby girl, camni kot rupanyer..hahaha..comelkan?-

-aksi gedik ala2 pompuan eriem shakiemi-

sebelah malam, Eriem tdo awal..penat tolong ibu masak..ramai jugak kawan2 ayah y datang aktivit perbincangan ilmiah n..sampai penuh rumah..hehehe padahal rumah kecik!!


-kesian diorg, tpaksa duk kat tempat ni..hehe-

-makan time!!-

ok, sampai ketemu lg!!
Read more "Aktiviti sabtu Eriem..."

2.14.2009

13Feb2009 - Eriem buat biskut!!

Today is Friday..yeehaa..dapat pegi playcentre..Eriem’s comments today!
Eriem enjoyed making some biscuits with his friend. He really enjoyed making balls and squashing them flat. He also enjoyed playing with the musical instruments, especially the rainmaker..

Ni laa biskut yang Eriem buat!!Sarah kasi kat Ibu untuk di bawa pulang...Sarah cakap, Eriem buat untuk Ibu..thanks Eriem..Pandai anak ibu..
-----------------------------------------------------------------
Apa Eriem makan?

Lunch :
4 pieces of chicken nuggets
some potato
Juice.

Snacks:
grapes and pear
milk
-------------------------------------------------------------------

Sampai jer kat rumah dr playcentre, mcm biasa laa..eriem akan tdo dulu...penat main kat skul kot..kadang2, klu penat sgt, eriem tdo jer kat skul..

Bangun dr tdo, Eriem suka sgt bila ibu tunjukkan biskut y dia buat tu..mesti dia ingat tentang biskut tu..Eriem terus mkn biskut tu..jom kita layan aksi eriem mkn biskut!!

- Eriem memulakan gigitan pertama.. ;p -

-Eriem, best x?? tgk tgn Eriem tu..tu laa lambang BEST-

-cheeky face!!..makan sorang2 sampai abis..ibu pun x dapat rasa..-


Ni plak gelagat Eriem selepas peyot dah kenyang..xtau laa apa y dibuatnya..maaf, kualiti video x elok sgt..gelap..sbb xpasang lampu dlm rumah..hehehe



K lah..semoga btemu lagi di n3 akan datang...

Read more "13Feb2009 - Eriem buat biskut!!..."

2.08.2009

Kenangan di bumi orang..

Snow lagi!!x abis2 cerita snow ke?? hehehe sorry la ye semua..xtually ibu suka sgt gambar ni..tu y nak abadi gak kat sini..gambar ni di ambil kat depan rumah Fawwaz..Kami dari rumah fawwaz tukke rumah aunty aisyah...nak tengok baby hannan..keluar jer rumah fawwaz, semua tempat dah memutih..alamak, snow lg!! bahaya ni nak drive, jalan licin..tp sbb dah plan, so kami pergi gak..ayah drive slowly...




Ibu suka gambar2 ni sbb nampak jelas snow turun..sbb latar belakang dah gelap.. Read more "Kenangan di bumi orang....."

2.06.2009

06/02/09

After almost two weeks Eriem xpegi playcenter sbb Eriem xsihat..Eriem demam, batuk dan selsema..kesian anak ibu..samapi dah turun berat badan...Alhamdulillah, skrg Eriem dah better dah..tinggal batuk2 jer lagi...Masa ibu hantar Eriem ke playcentre, Eriem excited sgt..maybe sbb dah rindu kat kawan2 kot..

Eriem’s comments today!

Eriem has had fun this morning, building towers with the foam bricks and knocking them down again. He has also been pushing the mower around the room making noises and did some bead threading. He has had a runny noise but being a little poorly doesn't appear to have affected him too much :) See you on Monday and have a lovely weekend..Sarah.


Eriem got a sticker for helping to tidy up!!!


-----------------------------------------------------------------

Apa Eriem makan?

Lunch :
sanwiches
Juice.

Snacks:
jam rolls
water

-------------------------------------------------------------------
Read more "06/02/09..."

Sledging @ Wollaton Park!!

Awal pagi hari ni, heavy snow lg kat nottingham..Alhamdulillah, Eriem pun dah sihat, cuma batuk je ada skit2 lg...pagi ni ayah ada janji dgn uncle adzha..so, eriem pun ikut sekali ayah ke rumah uncle coz eriem nak main dgn abg aliff dan kak alya...ibu kena pi skul sbb ada kelas tutorial at 11am...keluar rumah, baru sedar..waahh tebalnya snow hari ni...patut laa byk sekolah ditutup hari ni!!


-Eriem & Ayah dah ready nak jalan2 -

Tengok keta ayah, dituutupi snow!! clearkan bahagian cermin depan dan belakang, InsyaAllah, boleh laa jalan...mmg bahaya bawa kereta masa snow ni, sbb jalan licin..so terpaksa bawa slow2 jer..

-kesian keta ayah..mesti sejukkan..hehehe -

Lepas selesai urusan kat rumah uncle adzha, ayah janji nak amik ibu selepas ibu abis class tutorial..Kitorg plan nak jalan2 kat Wollaton Park...nak tgk org main snow...mmg ramai org kat sana...


- Wollaton Park -


- Eriem takot nak jalan atas snow -


- Us @ Wollaton Park -


- Ibu & Eriem @ Wollaton Park -

Tengah duk jalan2 amik gambar, terperasan ada malaysian kat sini...rupa nye, eija&lee, kak zana dan kak mas & family tengah main sledge...waahhh seronok nyer...


- Naufal tengah ready nak sledging -


- Steady jer auntie zana..caya laa -


- Uncle Lee & Uncle Khairi -


- Auntie Eija & Uncle Lee -

Tengok Auntie Eija a.k.a mak buyung 7bulan (hehehe jgn maraa nak kak eija) sledging, ibu dan ayah rasa nak try..awal2 macam takut gak...


- Ok ayah..ready...Off you go!! -


- yeehaaa...ayah berjaya!! -


- Ibu & Eriem pun sledging!! -


- Ibu yang dah syook main..hehehe -


- Ni antara aksi2 ayah dan ibu masa awal2 nak sledging...xreti nak balance!! -


- Us..muka dah puas main!! -

Alhamdulillah, seronok sgt main hari ni..InsyaAllah, klu ada rezeki nak main lg..hehehe..Lepas main, ayah antar ibu ke skul semula sbb ibu ada meeting dgn supervisors...ok lah tu, dah puas main, kena cover study balik..hehehe..waiting 4 heavy snow on sunday!!!! Read more "Sledging @ Wollaton Park!!..."

2.05.2009

Eh ho...

Eriem sekarang ni suka sgt tgk teletubbies, in the night garden and upin&ipin guna laptop ibu...asyik berebut jer laptop ibu dgn eriem..ibu suruh eriem tgk kat tv y besar tu, eriem xnak..nak gak guna laptop ibu y kecik ni...

eriem suka sebut eh ho, bubbye n macam2 lg laa..sebut plak mcm teletubbies sebut tu..kuat tul pengaruh teletubbies ni...


- sbb skrg ni sejuk sgt, abis eriem kena balut dek ayah... -


- kusyuk duk tgk in the night garden -

--------------------------------------------------------------------------------------------

Ni plak ibu saje je nak update citer masa lepas snow haritu...isnin lps kan heavy snow at nottingham, so masa pg selasa tu, semua jalan licin..jalan yang tak ditabur garam laa..cam depan rumah ibu ni, jalan kecik jer..so, xde laa ditabur garam...ibu pun berapa kali nak terjatuh masa bjalan nak ke skul...





- Snow yang dah mampat, jadi ice..licin bangat!! -
Read more "Eh ho......"

2.03.2009

Nottingham in white!!!

Dalam news ada cakap yang winter kat UK kali ni adalah paling sejuk sejak 13tahun lalu...memang sejuk betul laa kali ni..walaupun winter dah dipenghujung, tp sejuk nyer makin menjadi2..

Dan seperti yang dijangkakan, hari ni akan turun snow dgn lebat nyer di Nottingham. Layan jer laa gambar-gambar kat bawah ni..Indah nyer cinptaan Illahi...


-kawasan hadapan rumah ditutupi snow-


- view dr belakang rumah yang memutih-

Lepas ibu balik dari school, kami main2 snow kat belakang rumah..ramai yang pegi park or padang sbb kat sana snow banyak..boleh buat snowman besar2....tp sbb eriem belum sihat spenuhnya, kami xpegi mana2 laa..tunggu snow tahun depan plak..InsyaAllah, kalau ada..hehehe


-Eriem seronok main snow kat belakang rumah-

-Amboi ayah..kusyuk nyer..buat apa tu?? -


-tadaaa..nilah hasil kerja ayah...cute kan??hehe -

-ayah n his snowman -

Ni plak masa ibu kat school..lepas abis kelas tutorial, ibu dan kak azni pusing2 sekitar school ibu...saje nak amik gambo...



- Ibu dan kak azni @ university park -


- wif malaysian students..terserempak masa jalan2.. -
Read more "Nottingham in white!!!..."

2.02.2009

Snow..snow..snowing!!

Masa duk lepak2 tengok tv, maklum laa hari ahad..ibu terdengar bunyi seperti hujan lebat..ibu cakap kat ayah, dah hujan dah...then ayah reply snow laa..dengan semangat nya ibu intai kat luar tinggal..memang SNOW!! lebat plak tu..biasa nya kat Nottingham ni snow malu-malu jer nak turun..kalau turun pun, sampai kat bawah, dah cair...tp kali ni mmg heavy snow laa..

Ni laa snow kat luar rumah kami... (yang cacak2 tu ada lah gate y tengah duk buat oleh city council)..


Bila ayah buka je pintu rumah tuk amik gambar kat atas tu, snow bterbangan masuk rumah..Eriem apa lg, menangis nak keluar rumah..xtually, eriem xsihat..demam dan batuk..tu yang ibu xnak kasi keluar rumah...sebab dah mennagis nak keluar, ayah dan ibu bawa jer laa..InsyaAllah, ubat untuk demam eriem..lepas jer main snow ni, badan eriem dah kebah sikit..


- ayah dan eriem mandi snow -


- Ibu dan eriem di luar rumah -

Ibu dukung je eriem tuk main snow..tp eriem mintak "shoes..shoes.."..terpaksa laa pakai kan kasut dia..tp eriem marah2 bila snow turun2 hinggap kat muka dia..hahaha..kelakar laa anak ibu ni...

Read more "Snow..snow..snowing!!..."
Related Posts with Thumbnails
 

Great Morning ©  Copyright by JOURNAL of LIFE | Template by Blogger Templates | Blog Trick at Blog-HowToTricks